Saturday, April 30, 2011

EXAM- semester 2 -



its been a while since i had updated my blog [30 minutes ago?] ..
Well so ..I am busy with my examinations ..[this is a lie] and actually I don't have any idea on what I am going to post as I thought a talks about examination would be a boring subject.

nevermind, let it be. I don't know what else to talk about and this Post is just for the sake of updating blog and I will tell you guys a little bit about what is going on with this exam things.

So far, what I would like to consider as my killer subject is the Educational Psychology which I would say, it made me stress a bit and Alhamdulillah, it was now over.
and what about the other subjects..?
HuHU...

some of it i have more than enough time , while for certain subjects... even hours is not enough..HuHU... So, what to do when things like this happened ? For sure i will never leave question unanswered. I will just answer it but this time without any moment to consider my 'handwriting'.. huhu... [double trouble plus with the original handwriting that is so 'nice'] and second, the questions will not be answered based on the real format anymore.

There are this one paper that I finish doing it before the time given and so I took ALL my things and left the hall, and then I text my father telling him that I left the hall before the times up.. but later, my father called me.. He said that,,, I should not leave the hall if we still got time.. huhu.. I ask my father why.. he said that because School day and university time is different. It is our own lecturer that marks our papers, so he was afraid that her daughter will be think negatively from the view of the lecturers, that was why, my father advice me at the first place..:)

Jum doakan semoga kita semua dapat yang TERBAIK!



::: this is only a rough description about my finals.. I will tell more [i love doing review ]  after I FINISH all the papers, insyaAllah.. well , Salam ..Wish us all the best..THANKS   ::::

Korang nak taw tak...?




Belajar mengenal kehidupan...kadang-kadang perlukan jiwa yang tabah..  dunia hanya sebagai satu laluan sebelum betul-betul bertemu kehidupan sebenar , tapi amal yang dibuat di dunia ialah penentu kehidupan di akhirat kelak... kalau tersilap langkah ... sangat rugi kan..

Dan tiadalah kehidupan dunia ini melainkan senda gurau dan main-main. Dan sesungguhnya akhirat itulah yang sebenarnya kehidupan, kalau mereka mengetahui.  [Al-Ankabut: 64]




Korang nak tau tak yang ada tawaran MENARIK dari ALLAH untuk kita... perdagangan yang memang jamin kehidupan kita dunia akhirat.. nak taw tak apa dia? Mari kita hayati  firman Allah dalam
[surah ash-shaff ayat 10-14 ] 


dah baca?  ada pandangan tak? sudi kongsi ? 

gambar sesaje 


Saturday, April 16, 2011

Kenangan SEKOLAH dulu-dulu



ni first time masuk contest :: KoNtEsT  KeNaNgAn zAMaN SeKoLaH ::
korang pun leh join gak .lau captain tak menang pun , mungkin korang leh menang,, dan kalau dah menang tu leh la kite kongsi-kongsi hadiah..yeah... 


Erm...
Sekolah? Sekolah rendah?  Aah.. bila cakap2 pasal sekolah..sekolah rendah lak tu.. memang banyak betul yang dah lupa… tu semua kenangan separa sedar.. mungkin akan ingat balik kalau kene tamparan ‘maut’ dari siapa-siapa..

Aduh…sekolah rendah ya.. dalam banyak-banyak kenangan.. satu je kenangan yang paling ingat lah. [yang lain ada yang ingat, tapi macam tak patut lak nak diceritakan] Ni kenangan nak kata manis tak jugak..mungkin ada sedikit masin atau pahit sikit-sikit.. Kat sini captain nak cerita pasal kenangan dapat Result UPSR..

Oh, sekali lagi captain dah lupa siapa yang terlibat dalam proses itu.. tapi captain ingat  :ada baba, ada kakak, ada adik… dorang memang menceriakan hari! [ ye ke?]

Nak dijadikan cerita. Pada malam dapat result Upsr.. telah datang satu mimpi yang sangat ngeri..wooo.. mimpi tu pasal keputusan tu lah.. dapat result yang sangat-sangat rendah.. dah menangis kat katil dah masa tu.. tapi tak kuat lah. Air mata bergenang kat mata je, tak lebih had.

Masa hari dapat result, baba, kakak dan adik duduk kat tempat yang ada tiang gantung bendera Malaysia dan bendera sekolah. Masa tu captain dah kena masuk dewan. Kecik je dewan tu, tapi muat la setakat budak darjah 6 dan cikgu-cikgu..  kat sana dah tengok semua muka berdebar-debar. Captain masa tu memang  dah expect dapat rendah. Huhu.. kawan-kawan Nampak tak tentu arah dah semua.

Pastu tiba-tiba. Adik masuk dewan, katanya, baba dan kakak panggil, lepas tu keluar la nak jumpa mereka. Pastu , kakak pegang belakang dan kata.. “era jangan sedih, dapat 1A je”

Lepas dengar tu, captain wat rilek2 lagi.. biasalah dah memang namanye tak study.. lepas tu kakak acah-acah lagi, katanya “camna nanti nak bagitahu kawan-kawan, tak malu ke, sorang-sorang je dapat  1A, orang lain semua dapat 5A” 

lepas pada tu, muka dah tak stabil, memang tak dapat nak kawal dah, mula la sesi nangis-menangis, sedu-sedan berlaku, ramai oh orang tengok.. malu… tiba-tiba
baba pun bagitahu “kakak gurau je, dapat 5A lah..” huhuhu..
masa baba kata camtu, captain lagilah kuat nangis.. leh plak nak main-main time ni, nak pujuk pun janganla menipu.... .

pastu cikgu pun panggil masuk…

dorang umum keputusan, kakak, baba dan adik tak masuk, mereka duduk kat luar.. lepas tu keputusan pun diumumkan, memang ternyata baba tak tipu. Kakak yang tipu.. citt..masa amek keputusan, cikgu Nampak mata merah-merah [dia dah tahu mereka kelentong captain] dan dia kata kat dewan.. "kakak zuhaira yang kacau dia.."[siap gelak lagi]

kemudian, sesi snap gambar pun bermula…

masa balik rumah, still  tak boleh nak kata apa. Perit.

Itu lah kenangan yang paling ingat. Mungkin sebab tu lah satu-satunya kenangan dapat result tinggi walaupun pada awal kena tipu...[UPSR LAK TU] lepas tu, semua exam jauh panggang dari api nak dapat tinggi.. 


kat sini saya nak tag kawan-kawan captain ..3 orang je first2 ni... Zaty , Askar langit dan awan nano  sebenarnya nak tag acik captain, tapi dia takda link.. 


Thursday, April 14, 2011

Hohohoho [part 2]





Jadi Kisah peperangan kita akan diteruskan lagi. Captain harap semua dah bersedia untuk mendengar dan sila pakai tali pinggang keselamatan anda. Mungkin anda akan terjunam ke bawah kerusi kalau tak dengar nasihat.

Okay. Kita sambung balik..
captain tu pegi ah kat bumi n2-2/2 and dia g wat announcement katanya...  “ siapa-siapa yang rasakan dirinya mengenali empunya suara yang bercakap ni boleh ikut captain naik ke angkasa”
dorang tanya.. “ kenapa perlu naik ke angkasa”
captain jawab  “sebab kalau korang tak ikut aku naik, aku akan serang korang”
orang-orang bumi reply lagi “dan kenapa pula macam tu?”
captain jawab balik “ eh eh banyak tanya betul, aku ni captain kat angkasa. Satria-satria kat sana dah bersedia nak takluk bumi dah ni…  kalau korang tak ikut aku, korang dikira sebagai ahli bumi, dan kalau korang ahli bumi, memang kitorang akan bunuh korang”

lepas  tu, ramai la penduduk bumi menumpang kat angkasa, transport dorang ialah awan nano..kesian kat penduduk bumi yang dah mengkhianat negara tu,pasal awan nano tu kecik je..tak muat naik ramai-ramai sampai ada yang masa naik tu jatuh2 tapi nasib baik sempat pegang-pegang ngan orang lain, tapi ada la jugak yang tak sempat sampai jatuh mati dalam laut.. tapi padanlah jugak ngan muka dorang..bukannye nak defend bumi, tapi penakut sampai orang gertak sikit dah pun ikut lari ke angkasa...yang dah mati tu,, mati sia-sia je..
pastu, tiap-tiap petang dorang buat riadah, askar langit yang conduct activity tu, riadah dorang berlari-lari pusing angkasa. Memang kesian ah penduduk bumi ... kena buli kat atas tu.yang tak dapat habiskan 10 round kena paksa menari poco-poco sampai  maghrib..takda pa yang leh captain buat selain dari membuli dorang jugak..[waH, KADANG-KADANG rase best buli orang ni]

tapi askar langit, satria angkasa and captain takdelah kejam giler sampai tak bagi dorang makan, bagi jugak, tapi makan-makanan angkasa lah. [peringatan : bumi masih belum berjaya ditakluk] dorANG MAKAN JEMAAH, kat atas first stage, first stage dah penuh ngan orang bumi sampai captain takleh nak wat persembahan dah, terpaksa wat second, third stage plak, tapi lepas pikir-pikir, orang atas captain kata [majikan captain la] , tak perlu, nanti lau nak bagi dorang makan, suh makan je ke atas awan. [selain dari lembut , juga menyamankan-itu propaganda penjajah semata-mata]



Dalam pada itu, kat bumi : jam 1307 


Srikandi  kesatria –yang ahli bumi tu... dah resah gelisah dah ni, dia risau gak tentang serangan yang sedang berlaku kat bumi terchenta dia ni.. tapi ape sangat la yang dia boleh buat selain dari tengok tengok and tengok.. sebenarnya dia pun nak lari ke angkasa gak tapi sebab terlambat dengar announcement jadi takleh nak gi. Kemudian dia rasa bersyukur ah, sebab lepas dengar citer-citer yang tersebar yang mana penduduk bumi di angkasa kena buli teruk..ish ish ish. Eh tapi nasib baik, ramai gak yang tak dengar pengumuman tu plus memang nak jaga bumi [jadi masih stay kat bumi].so,  dia ada geng ah.. dia pun pikir la camna nak defeatkan orang-orang angkasa ... yang paling penting selamatkan orang-orang yang dah mengkhianat tu..sebenarnya srikandi kesatria ni pun tak mau tolong tapi sebab teringat kan kalau dia tolong mungkin gaji naik ke ape ke..dia gagahkan juga pikir camna nak tolong –tolong dorang ni...
Lepas wat mesyuarat agung ngan penduduk bumi lain [sempat lagi dorang buat , orang lain dah ramai nazak kat luar-sebenarnya alasan je semua mesyuarat tu, nak nampak wat keje]  jadi kata sepakat telah diputuskan...

akan bersambung selepas nightline

Wednesday, April 13, 2011

Hate Your Life?

First of all. This story was copied here 





This monster is still around.in colleges, in the office, and in our lives...........

DO you
hate your job and feel that you get paid much less than you deserve? Is there a subject you totally despise and hate studying? Is there someone who’s being rude and nasty to you all the time? And have you been wondering why it’s all that way? Maybe you should hear the story of the evil monster and the little boy.
The story goes that long, long ago there lived a monster in a tiny village. The villagers were all terrified of him, and felt their village was cursed to have such a creature living in their midst. Several men tried to fight the monster. One man attacked the monster with a sharp sword.


The monster grabbed the sword and almost magically pulled out another sword,
twice as large, twice as sharp and cut the man into half. Another time, a villager set off with a large wooden club to hit the monster. The monster responded by slamming the man with a wooden club, twice as large as the one that the villager had. On another occasion, a villager tried to set the monster on fire. But the monster opened his mouth and spewed huge flames – that roasted the poor man.

Scared by these events the village folks gave up trying to fight the monster. They felt this was their lot, and they had to learn to live with it. And then one day a little boy said he would go and vanquish the monster. People were surprised, and despite their disbelief, went along to see the little boy take on the monster.
As the boy looked up at the giant, the monster just flared his nostrils and glared back. The little boy then took out an apple and offered it to the monster. The monster grabbed it, held it to his mouth, and then thrust his clenched fist in front of the boy. Bang! As the fist slowly opened, the people were astonished to see two delicious apples there. Twice as red and twice as large as the apple that the boy had offered.


The boy then took out a little earthen pot with some water and gave it to the monster. And the monster took that and responded by placing in front of the boy two urns made of gold, filled with delicious juice. The people were ecstatic. They suddenly realised that the monster was not a curse – but a boon to the village. The little boy smiled. And the giant just smiled back. While the story is centuries old, the monster is still around. In colleges, in the office, and in our lives. And it’s a good idea to remember the lessons from that story. Most of our problems appear that way because of the way we look at them.
You get back what you give. Twice as much!

Is someone being rude to you? Maybe you need to
change the way you behave with them. And no, don’t wait for them to change; you need to change first! At work too, if you go in to work, hating every moment, it’s unlikely that you’ll do a great job. If you don’t contribute, don’t expect to get paid a fat salary. You get what you give. Resolve today then to change. Love your job and give it everything you have. Be nice to the “Ms Nasty” in college. Look at Maths as a cool, fun subject. And you’ll discover that the evil monster is in fact a benevolent giant.

It’s significant that it took a little child to discover the true colours of the monster. Children don’t have preconceived notions. They believe the world is a wonderful place. It’s only as they grow up that the optimism vanishes, and negative conditioning sets in. Go on. Let the child in you take over. Look at everything you dread with fresh eyes – be it rude friends, tough subjects or lousy jobs. Maybe the monster is really a nice guy. Change the way you look at him. And
see the difference!
....


Specially dedicated to my dear ME.. and friends :)


.....


-sometimes, I wonder, why I get this and not that?.. yeah, I thought, maybe life was unfair to me.. but as time goes by, I learn, I learn that people wont always get what they want. It is what they need they got..
and i wonder again..
why in earth i need people to hate me? 
and the reason lies in ourselves.. to make we become stronger..


and you know what, all those things wont come easily too, for sure we have to work hard to gain it and sometimes, we will never get what we dream of, He gave us what we NEED, what is good for us as Allah already mention in Quran.. 
"Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not." [Al-Baqarah -2:216]


and believe in Allah, We shall found our happiness.


We always argue, when will ever that person change  their attitude, but a great mind is when we the one who change our perspective towards life.. Though it the same world.. It will be the same no more.. it will be different... because, now we are seeing it through our heart.. Life is a risk.. right? 
Be prepared and insyaAllah, it will be our sweetest journey to the END of the DAY...




p/s : people, we [ TESL SEM 2 ,2010,2011] already end our lectures today, this evening, i hope everything will be fine, and of course, All The Best*while pointing to* -OUR FINAL.[which final? both =)] i'm sorry if i'd made you guys feel distracted ..im sorry... :(  



Monday, April 11, 2011

KISAH INI TENTANG SAHABAT JAUH



Ingin aku kongsikan sebuah cerita tentang manisnya ukhwahfillah. Cerita ini bukan tentang aku, tetapi tentang kita. Cerita ini hanyalah coretan biasa bagi hati-hati yang tidak memahami. Ini cerita cinta kita. Cerita yang terbit dari hati tatkala rindu akan manisnya silaturrahim datang bertandang. SubhanaAllah, Alangkah manisnya bila cinta kita diredhai Ilahi, ibaratnya segala di dunia ini menjadi sempurna. Biar aku mulakan kisah ini dengan kalam Bismillah, kerana dengan menyebut namaMU, kisah kita bakal menjadi lebih indah, insyaAllah. Saat aku mula menaip cerita ini, hatiku berbunga riang, kadangkala sedih datang menerpa. Aku sedar aku rindukan mereka.

Teman maafkan aku kerana masih menangguh.
                                                                Aku akan mulakan sekarang.

Bismillahirrahmanirrahim..
               
Kisah ini bermula di sebuah tempat pengajian, aku menuntut disana tidaklah lama namun ianya banyak mengajar aku erti persahabatan yang berlandaskan cinta kepada Ilahi.

Malam itu, tak pernah seperti malam-malam yang lain, malam itu ternyata lebih indah kerana malam itu aku bertemu seorang sahabat baru.

Sudah seminggu sebenarnya kelas bermula namun sahabatku itu baru tiba. Allah kirimkan dia lewat sedikit. J
Penat kami menunggu pensyarah , tak jua muncul-muncul kemudian aku terlihat ‘dia’ duduk menyandar pada tiang bangunan. Sungguh, rupanya tampak suci. Bukan aku yang memulakan perbualan ternyata teman ku yang lain lebih pantas. Aku mendengar mereka berbicara..
“dari mana?”
                “saya dari sabah.”
“oh, budak sabah." aku bermonolog sendiri.

[kemudian dia diminta mengisi nama menjadi ahli dalam kumpulan usrah-memang menjadi kewajipan disana kerana dikira sebagai jam kredit untuk menyertai aktiviti usrah. Kita akan dibahagikan kepada kumpulan-kumpulan yang kita mahu namun naqib dan naqibah akan dipilih oleh pihak pentadbir]

                Hari-hariku berlalu pergi, satu hari seorang temanku mengajak aku berpuasa. Temanku memang baik. Katanya, “nanti berbuka, kita berbuka di masjid ya?” aku terima cadangan dia dengan hati terbuka. “RM2 je, murah kot” fikirku. Ketika itu, aku berbuka dimasjid hanya kerana berbuka disana lebih menjimatkan, makan berdulang  buat aku teringat zaman disekolah, berbuka di masjid bayaran hanya RM2 dan kepuasan nyata terJAMIN.. Lucu, LUCU bila teringat zaman jahilnya diri, berpuasa kerana hanya ingin menjimatkan duit poket. Langsung tidak dicari Kepuasan Ilahi.

                Maaf aku menyimpang lagi.
Kisah ini akan kuteruskan..

                Teman ku yang lain, teman yang memulakan perbualan dengan anak Sabah takdi telah memperkenalkan aku dengan ‘budak’ Sabah tersebut.

Cerita kita sudah bermula..

Tak akan pernah dia dapat aku gantikan. Teman baruku itu, sungguh berbeza, Tidak pernah aku bertemu seseorang yang seperti dia. Malu bila teringat aku ingin menceritakan perihal seseorang [mengumpat] namun dia menolak untuk mendengar, Pernahkah kau punya sahabat seperti itu? Aku perhatikan, jika dia berada dalam satu kondisi maksiat [cth : mengumpat] dia akan meminta izin untuk pergi. Aku sedar akan prinsipnya, aku sedar dia teguh kukuh dengan prinsipnya namun dia tak pernah menyakiti kami.
                Jam lapan malam kelas akan bermula, masih ku ingat saat dia mengajak aku bersama-sama solat jemaah maghrib dimasjid sebelum bermula kelas. Temanku ini sangat baik. Bermula dari hari itu, kami berempat sering meluangkan masa bersama. Banyak nasihat yang dia berikan, mereka gemar berkongsi cerita. Cerita manfaat. Walaupun banyak masalah timbul, Alhamdulillah berjaya diatasi.  Tak lupa juga kepada teman yang sering berpuasa bersama ku . Dia walaupun tidak bersama aku berempat, dia bersama aku.. Kami serumah.

Kawanku ini mengajar aku banyak perkara, salah satunya ialah ketika bertemu orang. Orang itu kami berdua tak kenali. Berjumpa ditepi jalan, tapi dia memberi Salam sambil tersenyum, dan orang itu membalas kembali. Aku sudah pun lupakan benda itu.. tebarkan salam..

                Satu hari, aku mendapat tawaran belajar disatu tempat yang lain. Aku bingung. Sedih ingin berpisah, mama dan baba setuju aku menerima tawaran tersebut.  Perkara itu aku luahkan terhadap sahabat-sahabatku itu, muka mereka Nampak berubah. Kata seorang sahabatku “aku akan cuba hidup tanpa kamu” dan kata sahabat yang lain.. “jaga diri” balasku “mungkin aku tak akan pergi” balas dia kembali  “ itu yang aku harapkan”
Ada juga temanku yang menyokong "pergilah, mungkin tempat tu lebih baik"


                Sebelum ini, aku yang kuat menangis, namun, pada hari akhir aku disana..mereka yang menangis.. air mataku kering barangkali. Penat menangis sebelumnya..

                Allah itu MAHA ADIL. Segala yang dia buat, ada hikmahnya. [dirahsiakan]

Malam itu, kami berempat berkumpul dalam sebuah rumah, melawat semua teman-teman. Nasihat tak henti-henti ditaburkan padaku. Sungguh, aku rindukan kenangan lalu, kenangan ketika bersama kamu semua.

Dan cerita kita tamat di bawah PARCEL 7

biar aku ceritakan satu hal..Aku kembali jadi seorang yang hatinya kurang terjaga...aku lalai dalam menjaga hati.  :(

Kita




We are the Warriors!



Hey warriors!
We need you.
When will you ever come to help Islam?
We need you!
Your Braveness!
Your life for Islam... we’re what we think we are!
We’re the mujahid and the mujahidah!
For Allah we live!
All the beat are for ALLAH!
Everything we do supposed to be for ALLAH!

HEY FIGHTERS!
Where are you?
When will you come?
The world is calling for you.!
Together we unite and together we FIGHT for Islam.

Hey warriors!
Wake Up! Wake Up!
Hey, the battle already start...
WAKE UP!

 Hey?
Where were you?
Will you help us?
Will you?
Will we?

Hey the WARRIORS of ISLAM!
Join us!
Together we move and together we search for “Mardhatillah”
I need you!
We need you!

Do you see what they did to our brothers?
What they did to our sisters?
How they treat our family of Islam.
Our FAMILY!

It is an urge!
No more time to sleep soundly brothers and sisters
No more time to just looks without any feeling..

Hey brothers!
Hey sisters!
Come! COME!
All of us need you to fight for our right.




We will
FIGHT FOR THE HONOUR OF ISLAM!




SURAT INI AKU TULIS BUATMU PARA PEJUANG



Wahai para pejuang Allah..
Inginku seru namamu, panggillah aku,
Bawalah aku bersama berjuang..

Wahai pejuang Allah,
Mari kita bersama-sama mencari keredhaan Ilahi...
Redha Ilahi penyeri hati..
Pengubat rindu bagi yang terluka
Penghias jiwa bagi yang merana...

Wahai para penghuni dunia..
Aku tak ingin kau bawaku ke lembah kekotoron..
Aku juga tak ingin membawamu ke lembah penuh kehinaan..
 Aku memerlukan kau untuk mengingatkan aku
ketika aku alpa dengan dunia..
ketika aku lalai melihat akhirat
Syurga dunia memanglah indah..
Indah lagi syurga akhirat..

Kejarlah wahai pejuang..
Kejarlah cinta Ilahi ,insyaAllah kan kekal abadi...
Carilah redha Ilahi
Moga para pejuang mendapat ketenangan abadi.

Wahai sahabatku, wahai temanku..
Aku merayu padamu,
ajaklah aku, 
bawalah aku bersama-sama
menuju syurga Allah..
SEmOgA kITa sENtIaSa dALaM KASIHNYA  ILAHI


Ya Rabbi,
Aku memohon padamu,
Lembutkanlah hati-hati kami,
Satukanlah kami dibawah payung Islam Mu
Semoga kami tergolong dalam makhlukMu yang beriman,
PENUH KETAQWAAN HANYA UNTUKMU
Rahmatmu sentiasa kami nanti.
Ya Allah,
Ampunkanlah dosa-dosa kami
Hanya pada Mu kami mengharap

~Jaga hati;
;Jaga iman~

Brothers and sisters, Don’t be sad. We are not alone.
I have you and you have me
And remember..
;We still Have Allah;




Sunday, April 10, 2011

Goodbye Seniors!

last night, all of sudden i thought of something..
waah..

straight to the point : im sad now bcoz next semester, we the diplomas cant meet the degrees anymore..yeah, of coz we can, but it is only FOR a short time..
im sad. very much.

why i want to be with the degrees
because, they're nice . I never said Dip senior were bad but because i get along with degrees much better so..huhuhuhuhu...very sad...



very sad to be parted with them.

Wednesday, April 6, 2011

3.33am

Thats the time when i start to write this post..lets see how long do i take to post A POST..

hehe..

Assalamualaikum

if yesterday was a sad day for me. I think that, today had been a fine day for me. seriously, all my stress from the previous day had gone. I dont know where, maybe they are playing hide and seek with me..will come again any moment..arrgh..haha..its okay..life without pressure would be weird though...

so, my sister ask me to upload pictures of the annual dinner that was held 1st April 2011, im totally forgot about it, but that day was great, its my third time going to dinner..
the first time was when im studying at KUIS, i had became usher for the VIP that book tables..very fun!

the second time was when im 'gedix' want to follow my sister going to her friend's wedding(dinner style) it was fun too.. remember well " coffee or tea?" haha..

the third time -that night[ very fun plus i won the lucky draw-never win anything before,haha] and yet, that was the first time buffet styles for me-in the matter of what we call dinner

and so, i promise you that i will upload it..
please wait..

because i need to copy all those photos from friends first..adeii..haha..


..and tomorrow[today actually] i will present something about grammar..wish me all the best!
its time to sleep..now..


salam..
[now is 3.45am]

Monday, April 4, 2011

something about EVERYTHING

I am sad...n i want to cry...
im holding my cry as if i can, but i know that i cant..sometimes i will just let it go..but not now..when people are around me. i will smile.but it is a fake one..u could recognize it well...

If people ask me, what is the problem..really i will answer only the upper problem..if u ask me the deeper[inner] problem??. please, i am sorry that i can be true to u..i will not let people know what is my real cause of my sadness..yes, things will get worst. i KNow..but i just cant.....its like telling ur own 'aib' to people..no no no...maybe im ego..yes.i know i am...i am sorry for all those people who really concern about me..iamsorry..i am sorry....





MASTER/POSTGRADUATE IN UPM - HOW TO START

Hi, currently I am a new postgrad student in UPM (UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA). In this short post I will list the step taken to apply and re...